fbpx
2019-12-30 Andreas Wiberg

När ska man satsa på en interimskonsult?

Interimskonsult är ett ord som är på mångas läppar för tillfället.
Men när ska man egentligen satsa på en interim lösning?
Vi frågade Peter Berg, rekryteringsansvarig på Team720.

Ibland har man ett behov av att stärka upp sin organisation. Kanske behöver man fokusera på säljet eller styra upp marknadsavdelningen. Men hur funkar det egentligen med en interimskonsult och när ska man välja det framför en anställning. Peter Berg, är rekryteringsansvarig på Team720 och har stor vana av att hjälpa till vid rekryteringar både när det gäller anställningar och när företag behöver hyra in en interimskonsult.

När ska man satsa på en interimskonsult?
– Om du under en kortare period behöver stärka upp er organisation eller om ni har anställningsstopp, men ändå behöver få in kompetens är interim en perfekt lösning.

Vad finns det för fördelar mot att göra en rekrytering och anställa?
– Det är framförallt bra om man kortsiktigt behöver specialistkompetens inom ett område som man inte ser ett långsiktigt behov inom. Det är också en bra lösning under tiden som man håller på med andra rekryteringar, detta för att inte tappa tempo i sin verksamhet!

Ta hjälp av en specialist
Om du har behov av digital spetskompetens så tveka inte att höra av dig till Team720.
Vi kan hjälpa er oavsett om du behöver stärka upp organisationen kortsiktigt eller om ni vill ha hjälp med rekrytering inför en anställning.
Här kan du vilka kompetenser som finns tillgängliga just nu!

Läs även

2022-06-07
Case: Kanal- och innehållsstrategi med målet att skapa en tydligare digital närvaro
[...]
2022-05-23
Fyra tips till dig som ska starta igång ett digitalt projekt
Att få ett digitalt projekt att ta fart kan vara invecklat och utmanande. Men det finns några enkla saker att tänka på, som kan ge god hjälp på vägen och vara avgörande för ett lyckat resultat. [...]
2022-05-05
Att mäta är att veta – Men vad?
[...]